• Ελληνικά
  • English
Αγιάσματα - Θάλασσα - Θαλασσοθεραπεία

Η θάλασσα (θαλασσοθεραπεία, εισπνοθεραπεία)

Είναι γενικά γνωστό πόσο χρήσιμο και ευεργετικό για την υγεία είναι το νερό της θάλασσας. Τα στοιχεία μετάλλων και χημικών ιχνοστοιχείων που περιέχει συμβάλλουν σημαντικά στην εξισορρόπηση και ενυδάτωση του σώματος καθώς και στην αναγέννηση και αναζωογόνηση των κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού.

Το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία μαγνησίου, καλίου, ασβεστίου, νάτριου και ιωδίου, ουσίες απαραίτητες για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Όπως ξέρουμε το ασβέστιο είναι καλό στην ανάπτυξη και ισχυροποίηση των οστών, το ιώδιο παίζει ουσιαστικό ρόλο στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς κ.ο.κ.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι λήψης των ευεργετικών ουσιών του θαλασσινού νερού από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η λήψη με την εισπνοή (εισπνοθεραπεία) φαίνεται να είναι από τους πιο αποτελεσματικούς. Ο ενδιαφερόμενος απλά εισπνέει τα αιωρούμενα στην ατμόσφαιρα μικροσταγονίδια του θαλασσινού νερού που δημιουργούνται από την κίνηση της θάλασσας και των κυμάτων.

Τα Αγιάσματα είναι ιδανικός τόπος για θαλασσοθεραπεία με εισπνοή (εισπνοθεραπεία). Και να γιατί.

Οι βοριάδες στα Αγιάσματα είναι ο κανόνας κατά την μεγαλύτερη διάρκεια τους έτους. Τον χειμώνα, έτσι κι’αλλιώς. Αλλά και το καλοκαίρι, με τα μελτέμια. Τα κύματα είναι σχεδόν μόνιμη κατάσταση στα Αγιάσματα. Η «ασκοθάλασσα», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το φαινόμενο κατά το οποίο τα κύματα πέφτουν (κτυπούν) με ορμή στην ακτή και δημιουργούν κυριολεκτικά «σύννεφα» ολόκληρα με σταγονίδια θαλασσινού νερού είναι συνηθισμένη εικόνα.

Τι καλύτερες συνθήκες θα μπορούσε να φανταστεί κανείς για εισπνοθεραπεία θαλασσινού νερού;