• Ελληνικά
  • English

Πεζοπορία στην φύση και χαλάρωση με ιαματικό νερό στα Αγιάσματα Χίου

Πεζοπορία στην φύση και χαλάρωση με ιαματικό νερό στα Αγιάσματα Χίου

Είναι γνωστά τα ευεργετήματα της πεζοπορίας στην φύση για την σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου. Άμεση επαφή με την φύση, εκγύμναση του σώματος, βελτίωση της φυσικής κατάστασης, χαλάρωση και απελευθέρωση από το στρες της καθημερινότητας,  και πολλά άλλα.

Όταν μάλιστα στο τέλος της πεζοπορικής ημέρας έχει κανείς την δυνατότητα να μπει σε μια μπανιέρα με ζεστό ιαματικό νερό, η σωματική και ψυχική χαλάρωση και ευεξία προσεγγίζει το απόλυτο.

Το τελείωμα της πεζοπορικής ημέρας με την χρήση ιαματικού νερού είναι συνήθης πρακτική εδώ και πολλά χρόνια π.χ. στις Άλπεις, όπου η απόλαυση των βουνών προσελκύει, χειμώνα – καλοκαίρι, εκατομμύρια ανθρώπους.

Εμείς όμως δεν χρειάζεται να πάμε στις Άλπεις. Μπορούμε να απολαύσουμε τον συνδυασμό, βουνό και ιαματικό νερό στα Αγιάσματα.

Στις πλαγιές της κοιλάδας των Αγιασμάτων μας περιμένει ένα δίκτυο πάνω από 55 χλμ. περιπατητικές διαδρομές, παλιά μονοπάτια που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι παλιότερα όταν δεν υπήρχαν αυτοκίνητα και μετακινούνταν με τα πόδια και τα ζώα. Με πρωτοπόρο τον γνωστό φυσιολάτρη Γ. Χαλάτση και την εθελοντική εργασία των κατοίκων των χωριών της κοιλάδας τα μονοπάτια διανοίχτηκαν και είναι στην διάθεση των πεζοπόρων και των φίλων της φύσης.

Περπατώντας στις πλαγιές της κοιλάδας των Αγιασμάτων απολαμβάνει κανείς από ψηλά την θέα ενός υπέροχου καταπράσινου τοπίου, αλλά και του απέραντου γαλάζιου του Αιγαίου, κάτι που φυσικά δεν μπορούν να απολαύσουν οι περιπατητές στις Άλπεις. Να μην ξεχνάμε όμως και τον έντονο κυματισμό της θάλασσας, χειμώνα-καλοκαίρι, στα Αγιάσματα, το γνωστό φαινόμενο της «ασκοθάλασσας», που δημιουργεί ένα μοναδικό περιβάλλον (εικόνας και ήχου) για τους ρομαντικούς και τους καλλιτέχνες.

Συνδυάζοντας, πεζοπορίες στο βουνό, θάλασσα και ιαματικό νερό, τα Αγιάσματα είναι ιδανικός προορισμός απόδρασης όλο τον χρόνο, ειδικότερα όμως τώρα το φθινόπωρο και  τον χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι πιο κατάλληλες για πεζοπορίες.

Για πληροφορίες σχετικά με τις περιπατητικές διαδρομές και την οργάνωση πεζοποριών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Γιώργο Χαλάτση, τηλ. 693 8605 179,       ενώ για την χρήση του υδροθεραπευτηρίου στο τηλ. 22740 21979.


 

Αφήστε ένα σχόλιο

Plain text

  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που εμφανίζονται στην εικόνα.