• Ελληνικά
  • English
"Θέρμαι Αγιασμάτων"
Χώρος ίασης, ευεξίας και αναζωογόνησης για το σώμα και την ψυχή
list.png
Η κοιλάδα Αγιασμάτων
list.png
Μοναδική φύση
Πεζοπορίες και άλλες δραστηριότητες
list.png
Χαλάρωση με θερμό ιαματικό νερό
list.png
Την θάλασσα
list.png
Τα μεταλλικά νερά
Το φυσικό περιβάλλον
list.png
list.png
Ανακαλύψτε τα Αγιάσματα

 Πληροφορίες: Τηλ. 22740 21979

 

Η μακραίωνη ιστορία των Αγιασμάτων

 

Στο κέντρο του οικισμού των Αγιασμάτων, υπάρχουν 3 μικρά εκκλησάκια.

Στα δύο από αυτά που έχουν κτισθεί τους προηγούμενους αιώνες, το πρώτο και το δεύτερο όπως μπαίνει κανείς στον χώρο που βρίσκονται, του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Ζώνης, έχουν χρησιμοποιηθεί δομικά υλικά, τόσο εξωτερικά (βλ. φωτο), όσο και εσωτερικά (π.χ. για την κατασκευή των Αγίων Τραπεζών τους), που προέρχονται από αρχαίους ναούς της περιοχής. Λέγεται μάλιστα ότι στην θέση της Αγίας Ζώνης υπήρχε αρχαίος ναός, πιθανά αφιερωμένος στον θεό Απόλλωνα.

Αξίζει τον κόπο να τα επισκεφθεί κανείς, ...

Διαβάστε περισσότερα...

 

 

ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΧΑΡΙΖΕΙ
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ
Εσείς το δοκιμάσατε;

Σχόλια επισκεπτών για τα ιαματικά λουτρά Αγιασμάτων

"ΧΑΛΑΡΩΣΗΗΗΗΗΗ.......!!!", Γιάννης Κ., 18/8/2016

"Υπέροχο μέρος, με υπέροχες Ελένη και Φιλία, να ζεσταίνουν με την παρουσία τους και την δραστηριότητά τους. Ένα μέρος που πρέπει να προσεχθεί και να φροντιστεί για να μπορούν να το χαίρονται και να το μοιράζονται πολύ περισσότεροι άνθρωποι!",  Αρκαδία, 14/8/2016

"Ακόμα και με μια φορά αισθάνομαι καινούργιος άνθρωπος. Μπράβο και καλή επιτυχία.", Μιχάλης, 16/8/2016

Διαβάστε περισσότερα...

Για ύπνο και φαγητό στα Αγιάσματα πατήστε σε μια από τις πιο κάτω φωτογραφίες

Τα Αγιάσματα

Τα Αγιάσματα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθούν σε ένα σημαντικό θερμαλιστικό κέντρο, ένα τόπο ιαματικών λουτρών, θαλασσοθεραπείας (εισπνοθεραπείας), ποσιθεραπείας, ίασης, πρόληψης και αποκατάστασης, ευεξίας και αναζωογόνησης.

Τα Αγιάσματα βρίσκονται στο βορειότερο σημείο του νησιού της Χίου, σε απόσταση 55 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου.

Η γενναιοδωρία της φύσης είναι διάχυτη στα Αγιάσματα. Τα προίκισε με ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, ένα μείγμα ομορφιάς και ανεπιτήδευτης (άγριας) φύσης που, σε συνδυασμό με την απόλυτη ηρεμία, σαγηνεύει και αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη.

Δείτε περισσότερα

Πώς έρχεστε στα Αγιάσματα

Από την κεντρική πλατεία της πόλης της Χίου πρέπει να πάρετε τον δρόμο προς Βολισσό. Η διαδρομή περιλαμβάνει άνοδο του φιδωτού δρόμου του Αίπους (υψόμετρο ), κατά την οποία απολαμβάνετε την καταπληκτική θέα της πόλης της Χίου και της θάλασσας.

Φθάνοντας στην Βολισσό, έχετε την επιλογή να μπείτε στο χωριό για μια στάση ή να το παρακάμψετε και να συνεχίσετε για τα Αγιάσματα.

Δείτε περισσότερα...